Google Search Console: cum te ajuta intr-o optimizare SEO eficienta

Google Search Console este un serviciu gratuit pe care specialistii din Mountain View ti-l pun la dispozitie pentru a accelera indexarea site-ului tau in Google si, mai mult decat atat, pentru a vedea pe ce interogari site-ul tau primeste vizite.

Aceasta aplicatie de la Google ofera si alte instrumente foarte importante, putin mai tehnice, dar care te vor ajuta sa verifici viteza paginilor tale web, utilizarea mobila (cat de optimizat e site-ul tau pentru dispozitivele mobile), statusul linkurilor (site-urile externe care fac trimitere la propriul tau site, precum si linkurile interne din site-ul tau) si alte cateva instrumente.

O sa ne concentram atentia in acest articol mai mult pe modul in care poti adauga site-ul tau in Google Search Console.

Cum adaug un site in Google Search Console

Daca ti-ai pus deseori aceasta intrebare, sa stii ca raspunsul e destul de simplu. Prima data ar putea sa ti se para ceva foarte tehnic, dar de fapt te poti descurca daca urmezi urmatorii pasi.

1. Asigura-te ca ai un cont Google

Inainte de toate iti recomandam sa ai un cont Google, o adresa de Gmail, pentru a-ti crea contul in Google Search Console. De asemenea, va recomandam sa aveti acces in cPanel sau sa luati legatura cu programatorul dvs.

2. Verificarea proprietatii

Primul pas pe care trebuie sa-l realizati in Google Search Console este sa verificari proprietatea (adica sa demonstrati ca dvs. sunteti cu adevarat proprietarul site-ului).

Pentru acest lucru Google va ofera mai multe metode de verificare printre care amintim incarcarea unui fisier HTML in root-ului site-ului, verificarea prin Google Analytics, printr-o eticheta HTML (in sectiunea head a site-ului) sau alte metode.

Cel mai simplu este sa descarcati fisietul HTML oferit de Google si sa-l urcati in root-ul site-ului. Apoi, puteti sa mergeti la urmatorul pas.

3. Incarcarea sitemap-ului

Dupa ce ati reusit sa verificati proprietatea veti putea accesa panoul de administrare a serviciului Google Search Console. Din meniul acestuia puteti sa navigati la Sitemap, pentru a urca harta site-ului (linkul cu sitemapul site-ului).

4. Analizarea rapoartelor

Va recomandam sa reveniti dupa circa 1-2 saptamani si sa vedeti primele date oferite de Google Search Console. Vei intelege mai bine cum decurge indexarea site-ului tau, ce erori au aparut si ce imbunatatiri ai putea face.

Mai multe articole